Порой отложи Арда – Ботев, прогнозата е за по-лошо време утре (ВИДЕО)

Футболистите издържаха едва 4 минути под истински потоп на терена

Спортно-техническата комисия на БФС пренасрочи мача между Арда и Ботев от първия кръг на ПърваЛига. Битката трябваше да се проведе в събота от 18:30 часа, но беше отложена с 24 часа заради поройния дъжд, излял се над Кърджали в първия ден от уикенда.

Така сега новият начален час на двубоя е пак 18:30 часа, но денят е неделя. Двата тима ще доиграят срещата от 4-та минута нататък, в която събитията на терена бяха прекратени от главния рефер Станислав Тодоров.

Съдията изведе двата отбора на терена, като гостите дори успяха да стигнат до голова ситуация след подаване на Тодор Неделев към бразилеца Тейлон, но той бе пресрещнат от капитана Пламен Крумов, който му изби топката.

На „Арена Арда“ се бяха стекли фенове от Кърджали и околността, както и около 500 привърженици на „канарчетата“, но природата не позволи празникът да се състои. Основният проблем бе и липсата на осветление, иначе мачът можеше да се доиграе още тази вечер.

Утре на касите за гостуващи привърженици на „Арена Арда“ ще бъдат издавани специални пропуски, с които феновете на Ботев, които желаят да посетят отложения мач от първия кръг на новото футболно първенство, ще могат да го направят безплатно.


Проблемът с атмосферните условия обаче може да се окаже още по-сериозен в неделния ден. Причината е, че от НИМХ на БАН обявиха оранжев код за опасни явления на територията на област Кърджали. Въпросните опасни явления са обилен дъжд.

Очакванията са в рамките на 24 часа да се изсипят между 50 и 60 литра на квадратен метър, което се доближава до месечните норми за валеж. Също така има условия за градушки и гръмотевични бури. Оранжевият код не е само за територията на Кърджали, а на общо 18 области. Сред тях е и София-град. В още 8 области има жълт код за опасни явления, като единствените без код са Силистра и Добрич.

Подобни статии

Top