Порой в Карлово, има паднали дървета и наводнени къщи и магазини (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Порой в Карлово, има паднали дървета и наводнени къщи и магазини (СНИМКИ/ВИДЕО)

Община Карлово обяви частично бедствено положение, гимназията по жп транспорт е наводнена

Голям порой се изсипа в Карлово. Проливният дъжд валя повече от час.

На околовръстното шосе в подбалканския град бяха блокирани тирове и автомобили.  Улиците в подбалканския град бяха под вода.

В общината са подадени сигнали, че на ул. „Яне Сандански“ има паднали дървета, съобщава ПБ Новинар. Паднало дърво имало и в село Соколица,. В момента то се разчиства.

Пороят е основно в Карлово, нямаме сигнали от другите населени места. Чакаме  да спре силния дъжд, за да обходим града и да видим какво точно се случва, коментира секретарят на община Карлово Стефан Стефанов.

Община Карлово обяви частично бедствено положение. Наводнени са основно източната и южната част на града, къщи, мази, магазини. На гарата има около метър вода.

Река „Стара река“ е много пълноводна, гражданите да не се движат в района на Арапския мост. В момента кризисният щаб на община Карлово заседава.

Междувременно се оказа, че гимназията по ЖП транспорт „Христо Смирненски“ в Карлово е наводнена. Директорът Стефан Филчев показа в социалните мрежи кадри от бурните води, които минават през двора и сподели, че му се плаче от бедстието. Водата е стигнала до стълбите на училището, в него бяха блокирани шестима учители, които не могат да излязат.

Пороят изцяло е разрушил настилките на двора на гимназията и моста, който свързва училището и улицата.

Наводнение има и в Сопот, научи DCNEWS.

Подобни статии

Top