Порточанов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС

Това вероятно ще направи аматьорския тим на Камено

Христо Порточанов обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той заяви, че разполага с много силен екип от сподвижници, „хора с огромен авторитет у нас и в чужбина“. Сред тях има двама професори по медицина и един по икономика и финанси, съобщи Дарик радио Бургас.

Порточанов ще каже техните имена на бъдещия Конгрес на БФС, който е насрочен за 12 октомври, в десетминутна презентация, в която ще покаже своята визия за бъдещето на футбола у нас. Като приоритети той сподели еднакви правила, развитие на детско-юношеските школи, унищожаване на уговорените мачове и най-много два мандата на президента и Изпълнителния комитет на БФС.

„Хора на Бербатов и компания, а не емисари на Боби Михайлов обикалят из страната и изнудват представителите на клубове да ги подкрепят“, заяви кандидатът за президент на Съюза. Според него поколението на Димитър Бербатов и неговите сподвижници са били добри футболисти, но няма да се справят като ръководители.

Според информация на dsport, Порточанов вероятно ще бъде издигнат от аматьорския тим на Камено, който се състезава в областната група в Бургас.

Подобни статии

Top