Порция важни новини от кмета на Пловдив

Приемни дни при градоначалика – от януари

Няколко важни новини съобщи кметът на Пловдив  Здравко Димитров след края на първата сесия на новия Общински съвет днес.

Като сигурен факт градоначалникът анонсира промени в ОФ „Пловдив 2019“. „Скоро време ще разберете за тях“, загатна той. Запазват ли, обаче, постовете си артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева и изпълнителният директор Кирил Велчев, то това също предстои да стане ясно.

По изключително важната пловдивска тема за Бетонния мост Димитров увери, че разговори за съдбата му не са спирали. „Тази връзка трябва да остане“, категоричен бе той. И не само да остане, самият сега съществуващ мост трябва да остане, макар и – по думите на Димитров, преработен.

Градоначалникът не пропусна наболелите проблеми с градския транспорт и удобството на пътниците. „Вървим към премахване на малките автобуси – т.н. щъркели“, заяви Здравко Димитров и анонсира предстоящи срещи с превозвачите.

За финал стана ясно, че пловдивчани сами ще могат да споделят проблемите си с градската администрация от месец януари, когато ще бъдат обявени и приемните дни на кмета.

Подобни статии

Top