Португалската футболна звезда Бето - специален гост на Пазарджик навръх Трети март - DC news

Португалската футболна звезда Бето – специален гост на Пазарджик навръх Трети март

Бившият национал на Португалия и носител на трофея от Лига Европа посети футболния Хебър и „Градината на света”,  а днес ще раздава автографи

Португалската футболна звезда Бето е в Пазарджик по покана на Асоциация „Докосни дъгата“, Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб  Пазарджик спортува“, за да участва  в поредица от инициативи и събития.

Бившият национален вратар на Португалия и носител на трофея на Лига Европа с тима на Севиля бе специален гост на тържественото честване на Трети март и 145-годишнината от Освобождението на България.

След мероприятието на площад „Константин Величков” Антонио Алберто Бастос Пимпарел, или както го наричат – Бето, и кметът на Пазарджик Тодор Попов се отправиха към парк-остров „Свобода”, където преди половин година стартира реализацията на мащабния международен проект „Градината на света”.

Градоначалникът разказа на световноизвестния бивш футболен страж повече за идеята това да се превърне в най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Бето прие с огромно удоволствие поканата да бъде посланик на „Градината на света” в Европа, да разказва за нея и да бъде активен участник в нейното популяризиране. Освен това, той лично ще засади растение в ”Градината на света” и така ще бъде завинаги свързан с нея, като за целта направи и символична копка на отреденото за целта място.

„Това е една прекрасна инициатива. Бих казал, че е една от най-прекрасните инициативи от община в света, която изобщо съм виждал. И когато напусна България, ще разкажа на всички какво се случва в Пазарджик и страната ви”, сподели развълнуваният Бето.

Програмата на Бето в Пазарджик на Трети март продължи с посещение на стадион „Георги Бенковски” и среща с ръководството на футболния Хебър. Португалската футболна звезда и старши треньорът на клуба Владимир Манчев поговориха приятелски за случващото се в българския и световен футбол, след което Бето бе изненадан със специален подарък от кмета Тодор Попов, треньорите и играчите – фланелка на Хебър с номер 1 и неговото име.

От 10:30 часа днес в зала „Маестро Георги Атанасов“ Бето ще се срещне с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него. Той ще разкаже за приятелството си с Кристиано Роналдо, участието му на три световни първенства (2010, 2014, 2018), едно европейско първенство (2012), както и триумфа в турнира Лига Европа със Севиля.

Подобни статии

Top