Посланикът на Азърбайджан: Бихме искали да засилим сътрудничеството си с Пловдив

От Азърбайджан искат сътрудничество в областта на транспорта

Възможности за реално сътрудничество в областта на бизнеса и културата обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров и посланикът на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова, която днес е на работно посещение в Пловдив.

„Желанието ни е да осъществим по-тясно сътрудничество с Пловдив, като засилим икономическия и културен обмен. За нас градът е важен център на една от най-бързо развиващите се икономически зони в цял Южна Европа. Азербайджан също работи активно и развива такива зони и бихме искали да обменяме опит в тази област“, заяви Нейно Превъзходителство.

По думите й благодарение на местоположението си като стратегически мост между Европа и Азия  и силно развита си транспортна инфраструктура страната й е инициатор и партньор на водещи регионални и трансрегионални инициативи за свързване по транспортните коридори Изток-Запад и Север-Юг. Азербайджан е заинтересуван от разширяване на сътрудничеството с България в областта на транспорта. Н. Пр. Наргиз Гурбанова изрази желание големи пловдивски компании в областта на транспорта и логистиката да се включат в предстоящия през април голям транспортен форум в Баку.

1 2

Подобни статии

Top