Последна информация за разпространението на COVID-19 в Пловдив и областта

Данните изнесе областният управител Дани Каназирева след среща на Медицинския областен щаб днес

79  са общо COVID – 19 случаите в Пловдивска област, 31 от тях са на територията на община Пловдив, останалите както следва: 31 в община „Родопи“, по два случая в общините Карлово, Кричим и Хисаря, един в Калояново и 4 в Стамболийски. 19 от заболелите са в болница, 35 пък са оздравелите до този момент пациенти.

Това обясни областният управител Дани Каназирева след днешната среща на Медицинския областен щаб.

Няма нови заразени медицински работници в областта, а от 12 общо засегнатите до момента, 10 са вече оздравелите, поясни Каназирева.  И още: 440 е броят на свободните болнични легла в Пловдив и областта, 75 са интензивните.

Има и добра новина – двама са новите екстубирани пациенти. Пациентът в болница „Каспела“ е интубиран в продължение на 26 дни, към днешна дата е екстубиран и все още е под грижата на лекарите в интензивното отделение. В болница „Пълмед“ е екстубирана млада жена, която към момента е в добро общо състояние, макар и с все още положителен за коронавирус резултат.

Що се отнася до огнището в община „Родопи“ – а именно село Брестовица, то областният управител посочи, че няма установени коронавирус носители извън двете семейства – 26 са пробите в самите фамилии, и техните контактни лица. „Няма разпространение извън тях. Предприехме навременни действия. МВР има сериозно присъствие. Реагираме на всеки един сигнал реагираме, имаме готовност да ограничим движението в района и повече от 14 дни с цел спокойствието на жителите в селото. Надяваме се да сме приключили със случаите там“, коментира Дани Каназирева.

Подобни статии

Top