Последните думи на убития полицай: Какво направи бе, човек? (ВИДЕО)

„Какво направи бе, човек?“

„Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота!“

Това са последните реплики, които са си разменили парашутистът Ангел Желязков и убитият от него полицай Добромир Лазаров във фаталната нощ на 20 май (неделя), разказа днес в пледоарията си пред Военния съд в Пловдив защитникът на командоса Красимир Елдъров. Над половин час той излагаше своите аргументи защо 33-годишният военнослужещ от 68-ма бригада „Специални сили“ трябва да бъде пуснат на свобода.

Вижте командоса, който уби полицай заради жена в Кючука

Желязков, който е командир на Второ отделение за специални операции на І взвод и І рота в парашутната бригада, бе доведен в съда с белезници на ръцете и на краката от ареста в Пловдив. Младият мъж не пророни нито дума, преди да влезе в залата, безмълвни останаха и приятелите му – колеги от бригадата, които бяха допуснати в сградата на съда няколко минути преди началото на процеса.

Единствено братът на Ангел обясни преди съдебното заседание, че боецът е действал при самозащита.

Обвинението

В съдебната зала прокурорът по делото подп. Ангел Узунов поясни, че командосът е обвинен в квалифицирано убийство по особено мъчителен начин за жертвата. Наказанието, което предвижда подобно обвинение, е между 15 и 20 години решетки, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Според военния обвинител в злощастната и за двамата вечер убитият полицай от участъка в Сопот и 33-годишният Ангел Желязков са се конфронтирали няколко пъти по телефона и са си  разменили обиди и остри реплики. Около 23.30 ч.  двамата се срещнали пред блока на Желязков на бул. „Александър Стамболийски“ в Кючука. Желязков държал в ръка тактическия си нож, чийто калъф свалил още в колата си, преди да пристигне пред дома си.

По-късно при претърсването, у него бил намерен и друг, сгъваем нож с 8-сантиметрово острие. Срещата прераснала в сбиване, последвали два удара от страна на парашутиста в сърцето на жертвата и още няколко порезни рани, сред които и защитни, по ръцете, тялото и шията на Лазаров, който впоследствие починал в болницата от кръвозагуба.

Военен уби полицай заради жена в Кючука

Според прокурор Узунов командосът бил в добра физическа форма. Обвинителят изтъкна, че ако е на свобода, има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Освен това имало достатъчно доказателства, включително и намереният наблизо нож, с който е убит Лазаров, за да се направи обосновано предположение, че Желязков е извършил престъплението, в което е обвинен. Подп. Узунов допълни, че парашутистът не признава вината си и настоя за най-тежката мярка „задържане под стража“.

Командосът, убил полицая, в ареста за 72 часа

Адвокат Красимир Елдъров обаче обори обвинителната теза.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    Аз имам един въпрос, с каква цел полицая е бил пред дома на момчето?
    А) да пият ракия
    Б) физическа саморазправа

    Всеки нормален човек влязал в жесток спор, види опонента си пред дома си, имайки в предвид, че може би служебното оръжие е в него, би взел мерки за самоотбрана, а момчетата от 68 бригада знаят как да се самоотбраняват.

Top