Посред бял ден арестуваха поредния дрифтър в „Тракия“ (СНИМКА)

48-годишният пловдивчанин имал и други криминални прояви

Посред бял ден полицията арестува поредния дрифтър в пловидвския квартал „Тракия“, съобщиха от полицията.

48-годишният пловдивчанин е задържан преди около час на булевард „Освобождение“, след незабавна реакция на служителите на „Специализирани полицейски сили“.

Шофьорът на лекия автомобил „Ауди“ е извършвал резки маневри, като по този начин преднамерено е извадил МПС извън контрол чрез предаване до загуба на сцепление на задните гуми( дрифт) и с действията си е блокирал движението по пътното платно.

Униформените са му съставили акт по чл.104б от Закона за движение по пътищата за това, че мъжът зад волана използва път за обществено ползване за други цели, освен в съответствие с неговото предназначение, като с действието си застрашава останалите водачи на пътя и преминаващите пешеходци.

Справка в системата на МВР показва, че пловдивчанинът има и други криминални прояви. По данни на полицията в Пловдив мъжът е взел шофьорска книжка още на 23-годишна възраст. Оттогава досега е наказван за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Според системата са му налагани 16 акта, 1 фиш и 2 електронни фиша.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top