Посрещнаха Борисов в Асеновград с молба, изпратиха го с мартеница и аплодисменти(СНИМКИ и ВИДЕО)

С молба за изграждане на спортна зала за клуба по волейбол в село Тополово посрещнаха премиера Бойко Борисов в Асеновград.

Министър-председателят  посети Основно училище „Петко Каравелов“. Премиерската визита е по повод отпуснатите средства  за изграждане на спортни салони в 50 училища на територията на цялата страна.

Основно училище „Петко Каравелов“  едно от двете учебни заведения в Асеновград, които ще получат държавни пари за физкултурен салон.Средства са осигурени и за най-малкото училище – ОУ „Ангел Кънчев“ с 393 ученици, което също е на територията на Асеновград.

На входа на училище „Петко Каравелов“ обаче го очакваше изненада – група деца с плакат волейболен клуб „Тополово“ и една молба.

В града Борисов пристигна заедно с  финансовия министър Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев. „Децата не трябва да се лъжат“, каза премиерът и заръча на двамата министри да подготвят, заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев  проект, като предвидят средства за изграждане на спортно съоръжение за тренировка на децата в най-голямото село в Асеновград.

После деца в народни носии, посрещнаха гостите с хляб и сол, а премиерът не отказа да позира за снимка с десетки местни хора, които му благодариха за отпуснатите средства за изграждане на физкултурни салони в двете учебни заведения в Асеновград. Директорът на училище „Петко Каравелов“ Христо Андонов обясни, че в момента децата спортуват в две стаи, пригодени за спортни упражнения. Проектът за строеж на физкултурен салон е още от 2000 година, но едва 20 години по-късно успява да види бял свят. Училището е едно от най-предпочитаните в града, в него се възпитават 736 деца, като само първокласниците тази година са 102-ма.

„При ГЕРБ градът се развива добре. Каквото е поискал кметът, винаги сме помагали. Спомням си, че санирахме болницата, през 2010 успяхме да ремонтираме и училище „Петко Каравелов“, като направихме изолация, подмяна на дограма и обзавеждане на класни стаи“, каза Борисов. „Хората се радват и вярвам, че ще пазят новите си продобивки.“

С мартеница за  здраве и бурни аплодисменти Борисов си тръгна от Асеновград, като отпътува за Бачковската света обител.

 

 

Подобни статии

Top