Посрещнаха волейболистките като истински героини (СНИМКИ И ВИДЕО)

На летище София бяха и фенове и млади волейболистки от Марица (Пловдив)

След близо 20-часов път от Токио до София, женският национален отбор на България се завърна на родна земя след участието си на световното първенство по волейбол в Япония. Всички бяха уморени, но щастливи и излязоха с широки усмивки.

Представители на Българска федерация по волейбол и Националния фенклуб на България посрещнаха националките и ги приветстваха с красиви букети. Млади състезателки от ВК Марица (Пловдив) също бяха на летището като имаха възможността да се докоснат до своите идоли.

„Всичко, което правихме на световното, го правихме от сърце“, заяви при пристигането си капитанът на тима Христина Русева, която изрази удовлетворение от постигнатото на световното първенство.  Радостта на Русева бе голяма, тъй като освен, че е на родна земя, тя видя за първи път и своята племеничка, която се роди в деня на заминаването за Япония.

Обновеният ни и млад състав завърши на 12-о място в крайното класиране на световното първенство за жени в Япония. Нашите момичета отбелязаха четири победи и пет загуби и направиха достойно представяне на Мондиала.

Български волейболистки завършиха на предни позиции в индивидуалните класации на ФИВБ след втората фаза на световното първенство в Япония.

В класацията на изпълнителите на сервис Нася Димитрова е шеста с 14 аса (0,44 средно на гейм). Лидер е азерката Полина Рахимова с 20 директни точки от начален удар (0,67 на гейм). Втора и трета в таблицата са мексиканката Саманта Брисио и холандката Лонеке Сльоетйес – съответно с 0,63 и 0,59 аса.

Центърът Христина Русева е на осма позиция сред състезателките на своя пост. Хриси е реализирала 0,75 блокади на гейм от 100 опита. Първа отново е италианката Анна Данези с 0,90 блока, Ирина Фетисова и Ирина Корольова са съответно с 0,88 и 0,82.

При разпределителите Лора Китипова е седма в класирането със средно 4,88 перфектни паса на гейм. №1 е пуерториканската волейболистка Наталия Валентин с 6,86 перфектни подавания, втора е състезателката на Доминиканската република Ниверка Марте Фрика – с 6,48 паса.

Подобни статии

Top