„Пост Култура“ и музикална шизофрения в Пловдив с „Krekhaus“

Групата, позната на алтернативната сцена, има зад гърба си серия от концерти

„Krekhaus“, една от най-нестандартните групи на българската сцена, гостува на клуб „Пост Култура“ в Пловдив за пънк, рок и фънк вечер в предпразничния петък.

Пънк / рок / фънк групата „Krekhaus“ се завръща на пловдивската сцена в клуб на ул. „Йоаким Груев“ 36.

Човек докато ги слуша може да си представи света обърнат наобратно, може да си го представи продълговат, дори научно-еретично плосък.

Носят усещане за безгранична свобода и спокойствие на духа. [Krekhaus] няма да те оставят разсеян, точно в този момент те ще настъпят в територията на „Led Zeppelin“-ската психиделия и ще те разтресат основно, пишат Радио „Тангра“ по повод предишно тяхно участие в Пловдив.

Групата, вече добре позната на алтернативната сцена, има зад гърба си серия от концерти в различни заведения из цялата страна, както и на някои от най-мащабните фестивали в България, сред които „Hills of Rock“, „БНР Радио Парк Фест“, „София диша“ и „Капана фест“.

Имат и чуждестранна колаборация през април 2018 г., когато са лично избрани от австрийското пауър трио „Mother’s Cake“, за да подгряват на софийския им концерт по време на европейското им турне. През 2018 г. „Krekhaus“ представят първия си краткосвирещ албум – Odd One Out. Скоро бе обявена и новината, че групата записва дългосвирещ албум, планиран за 2020 година.

Наскоро „Krekhaus“ попаднаха в специалните препоръки на Венци Мицов от „Хиподил“.Можете да чуете доста техни записи и да си изградите сами представа каква е музиката им, но от това, което аз чувам, намирам психоделик, фънк, рок (в оня смисъл на думата, който придават „Цепелин“ например). Еклектика? Или някакъв вид рок фюжън? Музикантите са дали ключ към онова, което свирят – „Свирим рок, но отношението ни е джаз“.

Акорди без озаптение и без задръжки. Малка нощна музика, шаманска шизофрения и следконцертно озарение. Това са само някои от определенията, които могат да бъдат дадени на „Krekhaus“. Музикалната Пост Култура ще бъде навестена с вечерни импровизации, които – можем да се надяваме – ще прелеят в малките часове на предколедния уикенд.

Концертът е обявен за 20 декември (петък) от 21:30 часа.

Top