Поставят предупредителните табели на водоемите в асеновградско

Във връзка с настъпването на летния сезон и на основание Наредбата за водоспасителна дейност и безопасност на водните площи кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов издаде заповед, с която да бъдат предприети мерки по обезопасяване на водоемите на територията на общината.

В срок до 15.05.2018 г. стопаните на водни площи трябва да поставят предупредителни и забранителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

Комисия, в чийто състав има представители от БЧК, МБАЛ- Асеновград, РУП-Асеновград, РС „ПБЗН” и общинска администрация ще проведат контролна и разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм.

Напомняме, че къпането и плуването на територията на община Асеновград може да се извършва само в охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в съответствие с изискванията на Наредбата за водоспасителна дейност.

Забранява се плуването във всички неохраняеми водни съоръжения, река Чая, язовири, водни канали и други без осигурени спасители.

При аварийни ситуации или при необходимост да се търси помощта на Водоспасителната служба при Областния съвет на БЧК- Пловдив на тел. 032/624174; 627163.

Подобни статии

Top