Потресаващо! 25-годишен с дълга крими история краде от COVID отделенията в Пловдив - DC news

Потресаващо! 25-годишен с дълга крими история краде от COVID отделенията в Пловдив

Мъжът е от Кричим, представял се е за пациент, нуждаещ се от помощ, след което се е възползвал от трудната подвижност на лекарите, облечени в защитни облекла и действал

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани за нуждите на болнично COVID отделение и спешен COVID кабинет в пловдивско ДКЦ, съобщиха от полицията.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ. Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя на деянието. Мъжът вече е в ареста.

Изяснен е и механизмът, по който кражбите на мобилни апарати са извършени. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ, използвал по- трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и извършил кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

Станало ясно също, че за да се добере до отделението в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти. В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи.

Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали.

Мъжът е стар познайник на полицията по линията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години. На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

Подобни статии

Top