Потресаващо от „Столипиново“: Изринаха 289 тона боклук за 3 дни, техниката затъва (СНИМКИ)

„Чистота“ зове: Нека живеещите тук престанат да изхвърлят боклука си от терасите. С условията, които сами създават, застрашават здравето на своите близки и деца, а и на гражданите от другите райони на Пловдив!

Над 289 тона боклук са събрани от пространството между жилищните блокове 4003 и 4005 на ул. „Сокол“ в квартал „Столипиново“. Мащабната акция по почистването на едно от най-замърсените места в града продължи три дни при пълна мобилизация на техника и екипи.

„Има още смет за събиране, но се налага временно да спрем и да изчакаме по-хубаво време, защото техниката ни затъва в калта и не може да стигне до най-проблемните зони“, обясни директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. Той съобщи, че общо от „Столипиново“ през седмицата са извозени около 400 000 килограма отпадъци от подблокови пространства, като освен това се извършва и рутинното почистване на сметищата, които няколко пъти дневно се образуват около контейнерите за отпадъци. Въпреки периодичните големи акции досега ефектът е краткотраен.

„Нека живеещите тук престанат да изхвърлят боклука си от терасите, защото с условията, които сами създават, застрашават здравето на своите близки и деца, а и на гражданите от другите райони на Пловдив“, призова Георгиев.

Екипът на „Чистота” изпълнява всички указания на общинския оперативен щаб за засилени противоепидемични мерки в квартала срещу разпространението на коронавируса, както и заповедите на кмета Здравко Димитров, който се ангажира съвместно с кмета на район „Източен“ Иван Стоянов да потърси трайно решение на проблема с хигиената, увери директорът.

По разпореждане и тази сутрин е направена извънредна дезинфекция на всички улици в „Столипиново“ и „Шекер махала“. Днес и утре с дезинфектант се обработват и основните булеварди в града. В почивните дни мобилни екипи продължават дезинфекцията на заслоните по автобусните спирки.

Подобни статии

Top