Потвърдено от днес! 4 са случаите на коронавирус в България

Нулевият пациент все още не е открит и се издирва

Още две положителни проба за корона вируса има в България след съобщените вече два случай на 27-годишен случай в Плевен и 75-годишна жена в Габрово. Новият случай в Плевен е на 61-годишен мъж, общувал с първия открит заразен, а в Габрово – на жена от медицинския персонал, пряко контактувала с втория вирусоносител – 75-годишната жена, съобщават от Националния оперативен щаб след заседание при премиера Бойко Борисов.

Други 46 проби са изпратени от болницата в Габрово. Издирват се всички, контактували със заразените.

Остава обаче неизвестен т.нар. „Нулев пациент“, заяви началникът на ВМА проф. Мутафчийски.

В болниците има карантинен режим на работа, няма да се приемат нови лица, активно издирваме всички контактни лица. Събира се информация за двата подозрителни положителни случая, обясни и главният здравен държавен инспектор Ангел Кунчев.

Местните щабове заседават и чакат указания з уточняване на последващите мерки в Плевен и Габрово. Предвиждат се по-драстични ограничения. Отделенията в болниците се дезинфекцират. В Габрово ще се увеличи капацитетът на областната болница. В Плевен вероятно ще се осигурят легла в Клиниката по пулмология и фтизиатрия, както и в инфекциозната клиника.

СТАТИСТИКАТА: 106 000 души са доказано заразени в международен план през изминалото денонощие, има 3600 смъртни случаи, възстановените пациенти са 60 000.

Източник: bnr.bg

 

Подобни статии

Top