Потвърдиха присъдите на дюнерджията и фризьорките, спипани с голямо количество хероин в Пловдив

Собственикът на заведение за бързо хранене Ибрахим Йозалп ще лежи три години в затвора

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на четирима души, осъдени за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Турският гражданин, собственик на заведение за бързо хранене Ибрахим Йозалп, който имал шестмесечна виза за пребиваване в България, е признат за виновен в това, че на 19.08.2019 г. в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и е направил опит да разпространи високорискови наркотични вещества -/хероин/ с общо нето тегло 257,70 грама на стойност от 23 193 лева на фризьорките Елена Тодорова и Селвет Юсеин, като деянието в останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. За това той е осъден на три години лишаване от свобода и глоба в размер на 7 000 лева.

Фризьорките Елена Тодорова (37 г.) и Селвет Юсеин (24 г.) са признати за виновни за това, че на 19.08.2019 г. са  направили опит да придобият 257, 70 грама хероин с цел

разпространение от Йозил, като всяка от тях е получила условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок и глоба от по 5 000 лева.

Със същата присъда 63-годишният габровец Иван Воденичарски е признат за виновен, в това, че в периода от 19.08.2019г. до 22.08.2019г. в с. Гергини, обл. Габрово при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал, с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества в особено големи размери, хероин с общо нето тегло от 4567,98 грама на обща стойност 388 681 лева и кокаин с общо нето тегло 983 грама на стойност от 78 640,80 лева. Той е осъден на осем години лишаване от свобода и глоба в размер на 40 000 лева.

Дюнерджията, хванат с четвърт кило хероин, се лекувал от наркозависимост (СНИМКИ)

След получен  сигнал през лятото на 2019 г. полицията започва да следи двете фризьорки, които разпространявали хероин на местните дилъри в Столипиново. Те си комуникирали по телефона с неустановено лице да ги снабди с наркотик. Практиката на двете жени била първо да вземат хероина  и след като пласират част от него да се издължат на човека, който ги снабдява. През август 2019 г. в България влязъл турският гражданин  Ибрахим Йозалп и се свързал по телефона с момичетата. Пристигнал в Пловдив, настанил се на квартира със семейството си. На следващия ден отишъл на гости на четвъртият подсъдим по делото Воденичарски в габровското село Гергини. На тръгване домакинът дал два пакета на гостенина. В единият имало хероин, а в другия кокаин за почерпка.

Дилърът от Габровско остава в ареста, въпреки че съдействал на полицията

Турчинът си уговорил среща с фризьорките. На 19.08.2019г. той е арестуван пред фризьорския салон. Задържани са и двете фризьорки. По-късно в село Гергини, в дома му, е арестуван и Воденичарски, а от двора е изкопан, укрит в пакети, хероин с общо тегло 4.5 килограма. От автомобила му е иззет близо килограм кокаин.

Присъдите и на четиримата са окончателни и не подлежат на обжалване.

Подобни статии

Top