Потвърдиха присъдите на майката и сина, убили заварчика Поли Стефанов

Двамата ще трябва да заплатят и 50 000 лв. кръвнина на сина на жертвата

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдите на Екатерина Стефанова и сина й Стефан Спасов за убийството на 63-годишния любовник на майката Поли Стефанов през 2018-та година, навръх Стефановден.

Двамата са признати за виновни от Окръжен съд – Пловдив в това, че на 27.12.2018 г. в гр. Пловдив в съучастие като извършители умишлено са умъртвили Стефанов, с който майката Екатерина живеела на семейни начала, като убийството е извършено с особена жестокост, поради което са били осъдени съответно на 17 и на 15 години лишаване от свобода.

Общо 32 години затвор за майката и сина, убили заварчика Поли Стефанов

Магистратите приемат за установено, че жената е нанесла множество интензивни удари, първоначално със счупената стъклена чаша, а после и с нож в шията на пострадалия, докато синът й Стефан го  държал, за да не мърда. Ударите били последователни, с голяма сила, насочени към жизнено важен орган – шията на пострадалия. В резултат той получил множество наранявания, причинили остра кръвозагуба и довели до смъртта му.

В мотивите си Апелативният съд  приема, че съгласно съдебната практика квалифициращият елемент „особена жестокост“ е налице, когато при извършване на деянието е проявена изключителна по интензитет ярост, отмъстителност или садизъм – действия, характеризиращи го като жесток човек.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. Той подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

Подобни статии

Top