Потвърдиха присъдите на полицаите Модев и Атанасов за грабеж

Ще лежат по 6 години зад решетките

Пловдивският апелативен съд потвърди 6-годишните присъди, постановени от Окръжния съд под тепетата на 08. 04. 2019 г., на полицаите Стефан Модев  – служител на Общинска полиция и Петър Атанасов – разузнавач от Отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР Пловдив.

Двамата са признати за виновни за това, че на 27.05.2017 г. в гр. Пловдив, в съучастие, са отнели чужди движими вещи – лекотоварен автомобил „Фолксваген“ на стойност 8 000 лева и 37 500 кутии цигари марка „BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева от търговеца Еркан Хаков, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери.

Бивши ченгета искат да ги оправдаят, жалят 6-годишни присъди за грабеж

Модев е и с наложено наказание в размер на 1 година лишаване от свобода за  това, че не е взел необходимите мерки за сигурността и съхранението на служебно зачисленото му оръжие, като му е определено едно общо най-тежко наказание в размер на 6 години затвор.

Според съда, авторството на деянието е установено по несъмнен начин чрез показания на свидетели и записи от охранителни камери за видео наблюдение, като от субективна страна престъпленията са извършени с пряк умисъл, а подсъдимите са съзнавали общественоопасния характер на деянията, предвиждали са общественоопасните последици и са искали тяхното настъпване.

Решението на Апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред Върховен касационен съд в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top