Потвърдиха: Синът на известен лекар – в затвора за убийство

13 години и 4 месеца за убийство на 50-годишна жена след запой

Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 13 години и 4 месеца затвор за 39-годишния син на известен пловдивски лекар, съобщи пресслужбата на съда. Съдебният състав се произнесе днес, като според магистратите размерът на наказанието, постановено от окръжния съд за Таньо Танев, е адекватно за извършеното от него убийство на приятелката му по чашка Мариела Томова.

13 г. и 4 м. затвор за пиянско убийство в Кючука

Припомняме, че на 30.01.2017 г . в жилището си в пловдивския квартал „Кючук Париж“, след сериозна запивка, Таньо Танев съблякъл жената гола и я пребил до смърт в банята. След това продължил да пие. Час и половина по-късно звъннал на телефон 112 и съобщил за случилото се. Пристигналите лекари от „Спешна помощ“ само констатирали смъртта на пострадалата.

Случаят нашумя още преди година,

когато по време на заседанията за мярката за неотклонение на убиеца, адвокат Елдъров шокира магистрати и журналисти с настояването си той да остане зад решетките. Тогава топ юристът шашна съдиите, като каза, че за първи път в адвокатската му практика е съгласен с мярката поискана от обвинението, защото за неговия подзащитен е по-добре да остане в ареста. Той се мотивира с това, че клиентът му сам е бил обект на престъпление и припомни, че на 15 август 2016 година, той е бил намушкан от свой приятел по чашка с нож в сънната артерия и лекарите по една случайност са спасили живота му след спешна операция.

Шок! Адвокат поиска решетки за клиента си (СНИМКИ)

Танев е съден седем пъти за други престъпления преди убийството на 50-годишната Мариела.

Според апелативните магистрати Окръжния съд правилно е определил наказание от 20 години лишаване от свобода и го е намалил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор заради признанието на подсъдимия и проведеното съкратено съдебно следствие. Съдиите са отчели, че убийството е било извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Уважени са гражданските искове за претърпени болки и страдания в размер на обща стойност 200 000 лева за майката и сина на убитата жена.

Решението не е окончателно е подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top