Потвърдиха: Спецпрокурорите да си оправят делото за зоокъта

Тотев

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на Специализирания съд

Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на пловдивския район „Западен“ Димитър Колев за строежа на зоологическата градина окончателно е прекратено и е върнато на специализираната прокуратура. Това става ясно от публикувано на сайта на съда определение.

Съществени нарушения на процесуалните правила, са вписани като мотив за решението на магистратите.

Спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Тотев

Припомняме, че Тотев, Колев и Кацарски бяха обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на зоопарка в Пловдив. Според държавното обвинение от действията им Община Пловдив е била ощетена с близо 690 хиляди лева.

Пак отложиха делото срещу Тотев. Вижте защо!

Според съда в обвинителния акт липсва конкретика и това затруднява правото на защита на тримата подсъдими. Не ставала ясна и логическата връзка между сочените нарушения от обвиняемите лица и твърденията за настъпили щети. Освен това не били посочени доказателства за посочената сума, с която е ощетено юридическо лице. В случая това е община Пловдив.

Тотев се изправя пред Специализирания съд за зоокъта

Определението на Апелативния специализиран съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оттук нататък специализираната прокуратура трябва да прецени, дали  ще прецизира обвинителния акт и ще го внесе наново, или ще прекрати изцяло разследването срещу градоначалника, заместника му и кмета на „Западен“.

Прекратиха делото срещу Тотев, прокурорите объркали конците

Подобни статии

Top