Потвърдиха: Взривът в метрото е терористичен акт (СНИМКИ)

Британската полиция съобщи, че разглежда като терористичен акт взрива на метростанция в Западен Лондон

Въоръжени полицаи се отзоваха на сигнал за пожар във влак на подземна метростанция, а местни медии съобщават, че е имало експлозия в препълнената в пиков час композиция, предаде Ройтерс. Националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че в случая става дума за тероризъм, посочи в комюнике лондонската полиция.

„Известно ни е, че има няколко ранени хора“, се казва още в съобщението, цитирано от Франс прес. Междувременно Ройтерс предаде, че експлозивът в лондонското метро не се е взривил изцяло. Външният министър Борис Джонсън заяви, че хората трябва „да запазят спокойствие да продължат с нормалния си начин на живот“, предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанция „Парсънс Грийн“ и че със случая са се заели полицията и транспортните власти.

„Служителите от антитерористичното подразделение на полицията в Лондон провежда разследване на инцидента в лондонското метро, станал тази сутрин. Сигналът в полицията е получен около 8,20 часа в петък, 15 септември. Беше съобщено за пожар във влак на метростанция „Парсънт Грийн“,  се казва в официално изявление на полицията на Лондон, цитирано от Би Би Си.

1 2 3

Подобни статии

Top