Повдигат обвинения на нападателите на журналиста Слави Ангелов утре, били ММА бойци

Арестувани са и тримата, пребили топ журналиста, били сред тарторите на футболните хулигани

Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура. Арестувани са близо 10 души. Групата се е занимавала с побои. Претърсени са множество апартаменти и коли в София, съобщи NOVA.

Зад решетките са и тримата нападатели на Слави Ангелов. Единият е задържан в къща на ул. „Черковна” в София, на метри от дома на журналиста. Къщата била ползвана като щаб на главорезите. Тежковъоръжени полицаи от групата за задържане на МВР охраняваха сградата, докато вървяха обиските.

32-годишен ултрас от агитката на „Левски“ е един от арестуваните за побоя над Слави Ангелов. Боксьорът Бисер Митрев е известен на полицията. И преди е бил задържан за футболно хулиганство. Арестувани са също ММА бойците Павел Георгиев и Любо Делев.  Всички са от от агитката на фен клуба на „Левски“ – „София Запад“ и са заподозрени и за други поръчкови побои, като този над служителя на „Левски“ Цветан Вълчев. Освен тях се разпитват още няколко техни приближени. Делев и Георгиев обаче не са поръчители на престъплението. Те са сред тарторите на футболните хулигани.  Общо десетина души бяха арестувани днес за побоя, един от тях е избягал и се наложило да бъде преследван, съобщава 24 часа“.

На място на ул. „Черковна“ днес  пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

1 2

Подобни статии

Top