Повдигат обвинение за хулиганство на мъжа, нападнал адвокат Левашки - DC news

Повдигат обвинение за хулиганство на мъжа, нападнал адвокат Левашки

38-годишният мъж нападнал юриста, докато той разхождал кучето си

Районната прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство по случая с нападението над известния пловдивски адвокат Стефан Левашки. То е образувано за хулиганство, уточняват от прокуратурата.

Припомняме, че на 19 март 2023 г., сутринта, във Второ РУ–Пловдив, е бил подаден сигнал от адвокат Левашки, че докато разхождал кучето си в междублоково пространство в центъра на Пловдив, е бил нападнат от непознат мъж, без да го е провокирал.  Първоначално непознатият отправил множество обиди, както и заплахи, във връзка с това, че Левашки разхождал кучето си в района. В един момент непознатият хвърлил камък към адвоката и го уцелил в гърба. Няма установени наранявания.

След подадения сигнал е започнала проверка, като в рамките на 24 часа материалите са докладвани в Районна прокуратура–Пловдив и е образувано досъдебно производство за хулиганство.  Установен е бил извършителят на престъплението и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването днес е било извършено разпознаване, при което адвокат Левашки е разпознал 38-годишния мъж като извършител на деянието. Той не е осъждан. Предстои до края на деня на И.Д. да бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Извършват се действия по разследването, допълват от прокуратурата.

Подобни статии

Top