Повдигат по-тежко обвинение на ромите, пребили командоса във Войводиново

Ябълчната кост на 33-годишния ефрейтор Валентин Димов е счупена,

а това затруднява преглъщането и говоренето на боеца. Това е показала съдебно-медицинската експертиза, която му е направена, след като е бил хоспитализиран в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев на нарочен брифинг.

В момента районната прокуратура прецизира и ще повдигне друго обвинение на двамата роми. Те ще бъдат обвинени в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Тази квалификация е доста по-тежка от досегашната и предвижда от 2 до 10 години затвор. Тъй като единият извършител е непълнолетен обаче, той може да получи най-много до три години решетки, след като наказанието му бъде редуцирано.

Разследващите са иззели камера от мястото на побоя.

Записът от нея ще бъде приложен по делото, стана ясно днес. От камерата не се вижда как е започнала разправията, но ясно се вижда, как двамата роми бият зверски командоса. На видеото обаче се вижда категорично, че други роми не са се намесвали в побоя.

Валентин Димов е бил разпитан от дознател. При разпита той твърди, че като се е прибирал на 6 януари от Пловдив, двамата роми са пресекли пътя му и са го напсували, а след това са започнали да го бият.

От своя страна ромите твърдели по време на разпитите, че военният първи е започнал да се кара с тях, ударил е по-възрастния и на практика първи е започнал да се бие, като след това двамата го нападнали.

1 2

Подобни статии

Top