Повдигнаха обвинение на 19-годишен за трафик на 62-ма афганистанци край Карлово - DC news

Повдигнаха обвинение на 19-годишен за трафик на 62-ма афганистанци край Карлово

Районният съд в Карлово постанови спрямо младия трафикант парична гаранция от 2000 лева

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 19-годишен младеж за подпомагане на 62-ма граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от прокуратурата. Вчера стана ясно, че миналия петък 19-годишният шофьор с инициали П.Д., е бил спипан в района на Карлово зад волана на камион „Мерцедес“, в който имало 62-ма  мигранти.

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 01.04.2022 г. в гр. Карлово, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци – 62 граждани на Афганистан, всички мъже, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно транспортно средство – товарен автомобил, марка “Мерцедес” и по отношение на повече от едно лице.

На 1 април 2022 г., в района на гр. Карлово, обл. Пловдив, около 6 часа, полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от младежа. В каросерията на колата служителите на МВР открили 62-ма мъже, граждани на Афганистан. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелена“ граница и стигнали до района на гр. Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до гр. София, за което му било обещано заплащане.

Момчето е било задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 4 април 2022 г. Районна прокуратура–Пловдив е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районен съд–Карлово е определил „гаранция“ от 2000 лева.

Днес, 5 април 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе протест спрямо определението на съда за наложената мярка за неотклонение. Разследването по случая продължава.

Чужденците са настанени в миграционен център.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top