Повдигнаха обвинение на антимафиота, прегазил със служебната си кола 8-годишно момиченце в Братаница

Антимафиотът освободен под гаранция от 5 000 лв.

Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като служителят на сектор БОП в Пазарджик Владо Панайотов  за това, че на 19 юли 2021 г., в с. Братаница, общ. Пазарджик, при управление на служебен лек автомобил, марка „Шкода“, на сектор „БОП“ към отдел Централен Южен при ГД „БОП“ МВР,  като е нарушил Закона за движение по пътищата, и на пешеходна пътека, по непредпазливост  е причинил смъртта на 8-годишно момиче.

И в момента по досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия  – разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени автотехническа и съдебномедицински експертизи, изискани документи и др.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е бил подаден към 11,40 часа на 19 юли 2021 г. На място са пристигнали полицейски екипи. 42-годишния Владо Панайотов е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като резултатите от двете проби са отрицателни. Той е дал и кръвна проба за изследване. Спрямо Панайотов е взета мярка за неотклонение „Гаранция“  в размер на 5 000 лева.

Действията по разследването продължават.

Тази сутрин жители на Братаница се събраха на протест и настояха централната улица в селото, която е част от пътя Велинград – Пазарджик  и на която ежегодно стават инциденти, да бъде обезопасена.

Тази вечер се очаква хората в селото отново да излязат на бдение и протест. Снощи те също бяха организирали жива верига и за 20-на минути бяха блокирали пътя през селото.

Подобни статии

Top