Повдигнаха обвинение на бизнесмен за причинена от него катастрофа на изхода на Пловдив - DC news

Повдигнаха обвинение на бизнесмен за причинена от него катастрофа на изхода на Пловдив

При инцидента загинаха таксиметров шофьор и клиентът му от Кърджали

Повдигнаха обвинение на 45-годишен мъж за причиняване на катастрофа, при която загинаха двама мъже на изхода на Пловдив, малко след Скобелева майка, по посока Садово. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът стана на 12 декември през нощта, на главен път I-86 Пловдив – Хасково, в отсечката между Пловдив и Садово. При управление на лек автомобил БМВ, 45-годишният шофьор Аднан Юсеинов е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама млади мъже – на 31 и 33 години. Юсеинов, който е бизнесмен, се е блъснал в такси, в резултат на което са загинали 31-годишният шофьор Сурай Расим и 33-годишният пътник Салиф Тефик. В катастрофата са участвали общо три автомобила – освен БМВ-то и таксито, което е било с кърджалийска регистрация, също и пловдивска КИА.

Тежка катастрофа с две жертви и тежко ранен на изхода на Пловдив в посока Хасково (СНИМКИ)

Самият Юсеинов също беше тежко пострадал и бе откаран в болница. Той е с наложена парична гаранция от 10 000 лева, тъй като все още се намира в лечебното заведение заради влошеното си здравословно състояние, вследствие на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата.

Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия Аднан Юсеинов не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества.

Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт.

Колаж: снимки 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top