Повдигнаха обвинение на мъж, пребил и заплашил с убийство майка си в Раковски

47-годишният син на жената е задържан за 72 часа

Повдигнаха обвинение на мъж, пребил и заплашил майка си с убийство в Раковски, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив. 47-годишният И.Л. е обвинен в това, че тази неделя – 21 март 2021 г., в гр. Раковски, обл. Пловдив, се заканил с убийство на майка си В.Л., на 71 г., с думите: „Ще те убия, ще те затрия“,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

По делото се извършват процесуално-следствени действия. Събрани са доказателства за причинен побой от мъжа спрямо майка му, която е настанена в болница. Предстои да бъдат приложени медицински документи за проведеното лечение и здравословното й състояние, след което ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която ще установи вида и характера на причинените телесни повреди.

47-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top