Повдигнаха обвинение на по-малкия брат за побоя над пловдивския полицай в Пищигово - DC news

Повдигнаха обвинение на по-малкия брат за побоя над пловдивския полицай в Пищигово

33-годишният мъж е в ареста със 72-часова мярка за неотклонение

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на единия от двамата братя, нанесли жесток побой на 34-годишен полицай в пазарджишкото село Пищигово. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

33-годишният Д.Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 25.06.2022 г., в с. Пищигово, обл. Пазарджик, е причинил средна телесна повреда на 34-годишния полицай – престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са извършени действия по разследването – разпитани са свидетели, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Д.Г. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в който срок предстои преценка за внасяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Районен съд-Пазарджик.

И в момента продължават действията по разследването по случая.

Припомняме, че сигнал за случилото се е подаден в събота около 22.00 ч. на спешния телефон 112. По първоначални данни получени от подалите сигнала граждани в центъра на пазарджишкото село Пищигово бил намерен мъж в безпомощно състояние. Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив.

Полицейски служител е с опасност за живота, след побой в село край Пазарджик

Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик. Оказало се, че в събота вечерта възникнал скандал между 34-годишния полицай, който не бил на работа и шумна компания празнуваща в заведение. Тогава почерпените мъже нанесли жесток побой на служителя, като нанесли множество удари с ръце и крака в главата на пострадалия. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата.

В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация.

Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.

Подобни статии

Top