Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на съдия Емилия Петкова на АМ "Тракия" - DC news

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на съдия Емилия Петкова на АМ „Тракия“

Пловдивчанинът е навлязъл в задимен участък от пътя с несъобразена скорост, посочва обвинението

Повдигнаха обвинение на 36-годишния пловдивчанин, който блъсна с лендровъра си лекия автомобил „Тойота Ярис“ на съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд на автомагистрала „Тракия“. В резултат на удара тойотата се запали и изгоря напълно, а 55-годишната жена загина на място и няколко дни самоличността й не беше установена.

Жена загина при тежка катастрофа на Магистралата край Пазарджик (СНИМКА)

Катастрофата стана на задимен участък на автомагистрала „Тракия“.

След като самоличността на шофьорката бе изяснена, Националната следствена служба взе досъдебното производство под особен надзор.

Съдия от Апелативния спецсъд е загиналата при зверската катастрофа на магистралата край Пазарджик

Днес, 21 февруари 2022 г., следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пазарджик, на 36-годишния пловдивчанин с инициали А.Б., за това, че на 29.01.2022 г. около 14,30 ч. на  автомагистрала “Тракия“, между 102-я и 103-я километър, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж“, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата. Той навлязъл в задимен участък от пътя със скорост, която e била технически несъобразена с ограничената от дима видимост за конкретния пътен участък, вследствие на което причинил пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил „Тойота Ярис“.

В резултат на това по непредпазливост е причинил смъртта на 55-годишната съдия Петкова,  управлявала лекия автомобил „Тойота Ярис“. Пробите за алкохол и наркотици на шфьора са били отрицателни.

На основание чл.199 и чл.69а, ал.1 от НПК наблюдаващият прокурор е постановил временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водача, причинил катастрофата, като постановлението е изпратено за изпълнение на сектор „Пътна полиция“, гр. Пловдив.

Действията по разследването по досъдебното производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се извършват от следовател от Националната следствена служба. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор.

Снимка: Фейсбук/I see you KAT – магистрала Тракия/Георги Терзов

Подобни статии

Top