Повдигнаха обвинение на шофьора, убил на място момче и момиче в столицата (СНИМКИ) - DC news

Повдигнаха обвинение на шофьора, убил на място момче и момиче в столицата (СНИМКИ)

Водачът е на 18 години

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 18-годишния шофьор и го задържа за срок до 72 часа във връзка с тежката катастрофа в столицата, при която загинаха 22-годишен младеж и 24-годишно момиче.

Досъдебното производство по случая е образувано на 08.05.2023 г. в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че на 08.05.2023 г. около 00:15 ч. в гр. София при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, младият шофьор е нарушил правилата за движението по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека младеж и девойка, и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан с мярка за процесуална принуда за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

Снимки: БГНЕС

Подобни статии

Top