Повдигнаха обвинение на стрелеца от частната болница в Пловдив

Прокуратурата иска утре от съда постоянен арест за разярения съпруг

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 53-годишния мъж, открил стрелба в частна болница „Тримонциум“, с инициали Б.Х., за това, че на 31 януари 2020 г., в  Пловдив, в Медицински център, отправил закани с убийство на 58-годишната си жена, както и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им – престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за причиняване на лека телесна повреда на съпругата му, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление  по чл. 131 ал. 1 т. 12 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Стрелба в частна болница в Пловдив, стрелецът е задържан

До момента е установено, че на 31 януари 2020 г., в Пловдив, в частната болница, обвиняемият влязъл и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После Б.Х. се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака.

Жена е ранена при стрелбата в болница „Тримонциум“ в Пловдив (СНИМКИ)

Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.

На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив.

Припомняме, че от прокуратурата и полицията съобщиха, че мъжът е отишъл в болницата, въоръжен до зъби с два пистолета – газов и пневматичен, електрошок и нож.

Стрелецът отишъл в частната болница в пълно бойно снаряжение (ВИДЕО)

Б.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 4 февруари 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

Top