Повдигнаха обвинение срещу убиеца на Жоро Плъха

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 48-годишният д-р Иван Димитров от Пловдив за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишния Жоро Джевизов с прякор Плъха – престъпление по чл. 115 от НК. Това съобщиха от Окръжната прокуратура.

Извършителят бе установен и задържан, в резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители при отдел КП и ІІ РУ ОД на МВР – Пловдив, осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването е в активна фаза. Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели, извършено е претърсване и изземване, назначени са тройна съдебно-медицинска, ДНК и химически експертизи, вкл. за наличие на барут и капсулен състав по взетите от обвиняемия обтривки, приобщени са записи от камери. Иван Димитров е доктор рентгенолог и е неосъждан.

Същият не притежава разрешително за оръжие. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което д-р Иван Димитров е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години

Крадецът Жоро Плъха бил застрелян в сърцето

Top