Повдигнати пешеходни пътеки на още четири невралгични места в Пловдив

Две повдигнати

пешеходни пътеки са направени на ул. „Съединение“ до училище „Димитър Матевски“, а други две – на бул. „Шести септември“ до кино „Екоплекс“ и ул. „Янко Сакъзов“ до Университета по хранителни технологии.

„Изграждането на повдигнати пешеходни пътеки е част от стратегията на общината за безопасност на движението. Приоритетно работим на невралгични места с риск от пътно-транспортни произшествия с пешеходци“, коментира заместник-кметът на Пловдив по транспорт Златин Велев.

Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“

Борислав Кръстев допълни, че поредните четири нови повдигнати пешеходни пътеки в града са обозначени със съответната вертикална и  хоризонтална маркировка. Наскоро с LED лампи там бе обновена светлинната сигнализация тип „Бягащ пешеходец“, която сега се вижда от достатъчно разстояние, така  че шофьорите да намалят скоростта до 30 км/ч при преминаването на пешеходните пътеки.

Предишните повдигнати пътеки за пешеходци бяха пуснати през септември на кръстовищата на ул. „Стефан Стамболов“ с ул. „Славееви гори“ и на „Брезовско шосе“ с ул. „Борба“. Тези дни предстои изграждането на такава пътека и до училище „Елин Пелин“.

Подобни статии

Top