Повече културни прояви и възобновяване на туристическия обмен обсъдиха кметът и турският консул

Здравко Димитров и Корхан Кюнгерю ще подкрепят довечера волейболните отбори на пловдивския „Марица“ и истанбулския „Фенербахче“

Организирането на повече съвместни изложби, концерти и обмен на артисти обсъдиха на среща генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Корхан Кюнгерю и кметът Здравко Димитров. Традиционно Консулството участва в събития, които са част от културния календар на града и желанието е през следващата година инициативите в тази връзка да продължат.

В разговорите между двете страни бе отчетен фактът, че в пловдивска област има най-голяма концентрация на турски инвестиции в страната, което е предпоставка за задълбочаване на сътрудничествата в тази посока. Кметът Здравко Димитров сподели на Корхан Кюнгерю, че потенциалните турски инвеститори, които заявяват намеренията си за работа в региона, са фирми с висок потенциал и капацитет в дейности, които биха разширили сериозно портфолиото от производства.

Припомняме, че по време на първата си официална визита в общината през юни, генералният консул сподели, че ще работи активно за туристическия обмен и задълбочаване на взаимоотношенията между побратимените на Пловдив градове Бурса и Истанбул. В днешната среща участваха още търговското аташе на Консулството Мехмет Али Ердем и заместник-кметовете Тодор Чонов, Йордан Ставрев и Величко Родопски.

Здравко Димитров и Корхан Кюнгерю се срещнаха в деня, в който ще се играе волейболният мач между пловдивската „Марица“ и истанбулския „Фенербахче“. И двамата ще присъстват на двубоя в зала „Колодрума“ от 19:00 часа, за да подкрепят двата отбора.

Подобни статии

Top