Повече от шест хиляди души ще слушат Лили Иванова на Античния театър в Пловдив - DC news

Повече от шест хиляди души ще слушат Лили Иванова на Античния театър в Пловдив

Концертите на примата на българската естрада под тепетата са днес и утре

Повече от шест хиляди билета са продадени в Пловдив за двата концерта на Лили Иванова, които примата и нейния „Li Orchestra“ ще изнесат на Античния театър днес и утре. За първи път в кариерата си певицата прави два последователни концерта там. Това съобщи за БТА Николай Недеков, мениджър на примата. Поради огромния интерес от страна на публиката Пловдив е третият град с два концерта след Ловеч и Варна.

След 15 години пловдивската публика отново ще чуе хитът „Ветрове“. Той е изцяло с нов аранжимент, дело на известния пловдивски музикант Ангел Дюлгеров. „Студ“ и „Животът“ са песни, които Лили Иванова изпълнява отново в Националното турне 2022, допълни Недеков. Концертите в Пловдив са 14 и 15 по ред от началото на турнето.

„Li Orchestra“ са в състав: Ангел Дюлгеров, който изпълнява солата на китара, Орлин Цветанов на цигулката, Огнян Енев – на пиано, на тромпет и саксофон. На контрабас и бас китара е Веселин Веселинов, Росен Ватев – на ударните и перкусии, Иван Йорданов – Чери – китари и трио LaTiDa.

Националното турне на Лили Иванова, на което БТА е медиен партньор, започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. След Пловдив турнето продължава на 24 август в Пазарджик. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември – в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в София на 4 декември.

Снимка: Фейсбук/Lili Ivanova 

Подобни статии

Top