Повече пари искат медиците в системата на образованието в Пловдив

От 800 на 900 лв. да бъдат вдигнати заплатите, настояват сестри и здравни работници

Напрежение тлее сред медицинските сестри и здравните работници в училищата, детските градини и ясли в Пловдив, съобщиха за DCNEWS от КТ „Подкрепа“. Причината е, че нивото на заплащането им отново пада под основната заплата за бранша.

Това се случва, след като правителството отпусна 50 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията на средния медицински персонал в болниците в страната, уточниха от синдиката. Оттам допълниха, че при разпределението на тези пари здравните кадри в системата на образованието не фигурират.

Заради това от регионалната структура на КТ „Подкрепа“ поискаха да бъде насрочен общински тристранен съвет за социално сътрудничество.

„Хората искат основните им заплати да бъдат повишени от 800 на 900 лв.“, обясниха пред DCNEWS от синдиката. Толкова били възнагражденията на средните медици в болниците.

Съветът е насрочен за вторник – 25 юни, от 11.00 ч., в сградата на община Пловдив. На него ще се обсъдят възможностите за увеличение на основните заплати на специалистите по здравни грижи в детско и училищно здравеопазване.

Снимка: liastovichkavarna.blogspot.com

Подобни статии

Top