Пожар избухна в детски център в Асеновград

Полицията в Асеновград разследва причините за възникването на пожар в детския център на улица „Матей Преображенски” в града. Сигнал за пламъците е подаден снощи, малко преди 21:00  часа.

Случайно преминаващ по улицата човек видял дим и се обадил на телефон 112. На място веднага е изпратен екип на пожарната служба в Асеновград.

Пожарът е обхванал цялото помещение на детския център, което е близо 100 квадратни метра. Нанесени са материални щети, унищожени са мебели, климатична система, стените и прозорците на стаята са силно опушени.

Бързата намеса на асеновградските спасители не е допуснала разрастването на огъня и по-сериозен инцидент.

Причините за пожара в момента се изясняват, по случая е образувано досъдебно производство.

Още снощи е направен оглед от служители на противопожарната служба в града. Днес предстои за втори път разследващите да влязат в помещението, за да изяснят какво е предизвикало инцидента.

Половин час преди да лумне огънят в помещението група деца са празнували рожден ден, разказа собственичката на центъра Маргарита Точева.

„След тях останах, почистих и се прибрах. Малко след това  ми се обадиха, за да ми съобщят лошата новина“, през сълзи коментира жената.„Останах без работа, с две деца, не знам как ще продължа напред“.

Центърът е разположен на приземния етаж в голяма кооперация зад  ОУ „Отец Паисий“. Само преди няколко месеца в помещението е направен основен ремонт, а от лятото в него се организират тържества и почасово гледане на деца.

 

Подобни статии

Top