Пожар в Кючука, тръгнал от забравен котлон (СНИМКА)

Домакиня включила котлона си да готви и отишла до магазина

Забравен включен електрически котлон предизвика пожар в апартамент в кв. „Кючук Париж“, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив.

По първоначални данни жена, оставила включен електрически котлон днес преди обед в дома си на улица „Даме Груев“ и излязла до магазина. По изплашените викове на съседи и гъстия дим, излизащ от прозорците на жилището й на шестия етаж, разбрала, че апартамента й гори. ,

Съседите веднага подали сигнал на спешния телефон 112. Черният дим обаче не успял да уплаши собственичката на имота, която веднага се прибрала в дома си и изключила предпазителите на електрическото табло, за да предотврати по-големи щети.

Пристигналият екип огнеборци от Втора служба овладял огъня изключително бързо. Унищожени са само част от домакинските електроуреди и дограмата на терасата, където е бил разположен кухненски кът.

Бързата реакция на пожарникарите е спасила имота, но те са категорични, че с адекватната си реакция жената им е помогнала много, изключвайки предпазителя на жилището.

От РДПБЗН-Пловдив напомнят, да не оставяте без наблюдение включени, работещи електроуреди в домовете си, тъй като бедата се случва за секунди.

Подобни статии

Top