Пожар в жилищна кооперация в Пазарджик, почина 43-годишна жена (СНИМКИ)

Двама души са откарани в болница със съмнение за обгазяване

Жена почина при пожар в Пазарждик, съобщиха от ОДМВР в града. Огнеборци от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“  са изгасили пожар в жилищната кооперация, където е живеела загиналата.

Сигнал за разразилия се огън бил получен в пожарната рано тази сутрин около 04.45 ч. Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на „Спешна помощ“ и автопатрул на РУ-Пазарджик.

Пристигайки на мястото огнеборците установили, че гори апартамент намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент. Започнало незабавно гасене на пожара и евакуация на всички хора от този вход на сградата. На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно.

Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение.

В едно от помещенията на апартамент намиращ се над този, в който е възникнал пожара е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират тя е починала.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната.

Процесуалните действия и изясняването на причините довели до пожара се извършват под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Снимки: ОДМВР-Пазарджик

Подобни статии

Top