Пожарът край с. Кръстевич е локализиран, обхванал е около 1900 дка

Рано тази сутрин пожарът е локализиран, засегната е 300 дка гора

Около 1900 дка е обхванала огнената стихия, която бушуваше в землището на хисарското село Кръстевич, съобщиха от пожарната в Пловдив, позовавайки се на информация от служители на местнот огорско стопанство. От тях 300 дка са широколистна гора.

Както DCnews.bg вече съобщи, от 17 часа вчера следобед горският пожар бушува край хисарското село. Все още в землището на селото горят сухи треви и широколистна гора, като първоначално огънят е обхванал площ около 100 декара, но впоследствие се е разпространил на близо 1900 дка.

Голям горски пожар бушува в Хисарско

Рано тази сутрин пожарът е локализиран. На място са били изпратени 6 екипа огнеборци от РДПБЗН-Пловдив, подкрепа е оказана от екип на пожарната в Пазарджик и служители на горското стопанство. В локализирането на огъня са се включили и екип от 7 доброволци от формированието в Пловдив, пожарникари от Панагюрище, Стамболийски, Асеновград, Карлово, както и служители на горското стопанство в Хисар.

Пожарникарите гасят локалните огнища. Работата на огнеборците е затруднена от наличието на силен вятър, усилията ще бъдат съсредоточени за недопускане на разпространяването на огъня.

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Подобни статии

Top