Пожарът над Велинград е засегнал 75 дка площ (СНИМКИ)

Стихията е унищожила стопанската постройка и се е разпростряла на близо 100 декара сухи треви и храсти. Спасени са няколко къщи, трактор и намиращ се наблизо сеновал.

Служители от РУ-Септември са извършили оглед на мястото съвместно с пожарникарите. Установено е, че инцидентът е възникнал в резултат на небрежност от страна на 67-годишния жител на селото Г.Я. Той започнал да вари буркани, а от там огънят се разпрострял в сухи треви и в съседния имот. По случая е образувано полицейско производство.

От пожарната предупреждават, че ще се налагат глоби на нарушителите, причинили пожари

Въпреки многократните призиви на огнеборците продължава нехайното и безотговорно отношение на собствениците на имоти по отношение на нерегламентираното запалване на сухи треви и отпадъци. Овен описаните случаи, през изминалото денонощие само пожарите от този вид са наложили намесата на огнеборците в още 9 случая, като са изгорели над 150 декара площи.

При установяване на нарушители ще се налагат административни санкции, а при нанесени щети в горския , полския фонд или в частна собственост ще се образуват досъдебни производства, които незабавно ще бъдат докладвани на дежурен прокурор.

Снимки: „Велинградчани за Велинград“/Павел Александров
1 2

Подобни статии

Top