Пожарна безопасност: Регистърът на бомбоубежищата ще се актуализира на две седмици

В момента текат интензивни проверки

Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в добро и задоволително състояние в момента, съобщиха от дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Директорът на службата главен комисар Николай Николов представи електронния регистър на бомбоубежищата у нас и показва един от обектите. Въпросният обект 305 представлява възможност за укритие и осигурява защитата им при биологическа, химическа, радиационна авария – най-високата степен на защита.

В момента текат интензивни проверки и оказанията са да се увеличава това число от 292 укрития. Веднъж на две седмици ще се прави актуализация на регистъра.

Вчера от пожарната публикуваха списък на колективните средства за защита – скривалища и противорадиационни укрития, които са в добро и задоволително състояние. Предоставена бе и информация за тяхното местонахождение.

Преди седмица стана ясно, че всички те ще бъдат включени в електронен регистър. Разработва се и ново мобилно приложение за сигнализиране за различни видове опасности, като пътнотранспортни произшествия или наводнения.

Top