Пожарникар от Асеновград овладя сам пожар в пловдивски ресторант (ВИДЕО) - DC news

Пожарникар от Асеновград овладя сам пожар в пловдивски ресторант (ВИДЕО)

Огнеборецът спасил заведението от сериозни щети

34-годишният пожарникар Стоян Грънчарски спаси от изпепелявяне пловдивски ресторант, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив.

Около 23.30 ч в почивния си ден – 5- ти май, Стоян Грънчарски бил в ресторант с приятели. На една от съседните маси компания празнувала рожден ден. Искра от запалени фойерверки на тортата, подпалила част от декорацията на ресторанта, а пред стъписаните погледи на гостите и персонала на заведението, огънят бързо започнал да се разпространява. В настаналата паника много от посетителите побегнали, други се опитали да гасят с вода от бутилките по масите.

В този момент Стоян показал хладнокръвие на истински професионалист – грабнал пожарогасителя в заведението и започнал да гаси. Още преди да пристигне помощ от пожарната, където сигналът бил подаден, огнеборецът „в почивка“, успял бързо да овладее ситуацията и единствено светкавичната му намеса предотвратила по-сериозни щети.

На видеоклип, заснет от посетители в заведението и разпространен в социалните мрежи се вижда, че след като Стоян успява да се справи със стихията, присъстващите гости и персонал в заведението му ръкопляскат в знак на благодарност.

34-годишният огнеборец е служител в асеновградската пожарна. Той е в редиците на РДПБЗН-Пловдив от 8 години.

Подобни статии

Top