Пожарникари, спасили 10 деца, извадиха куче от шахта

Станалите национално известни огнеборци от противопожарния участък в Септември Венцислав Спасов и Запрян Пиперов, заедно с колегата си Светослав Димитров, днес са помогнали на изпаднало в беда четириного, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Имената на Спасов и Пиперов нашумяха, след като през лятото на миналата година спасиха 10 изгубили се в Родопите над Варвара деца.

За целта трябваше единият да ги носи едно по едно на гръб през буйните води на река Чепинска, а другият да ги осигурява с обезопасително въже, пише Дарик. За проявената храброст двамата мъже бяха награждавани многократно, последното им като хронология отличие бе „Достойните българи“.

13 факта, които правят професията на пожарникарите по-различна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Днес в Пожарната в Септември бил получен сигнал за паднало в шахта куче. На място са изпратени Спасов и Пиперов, защото се оказва, че те познават добре мястото – и друг път са вадили паднали в същата шахта животни.

Сигнали за бедстващи котки подлудиха асеновградската пожарна

Този път обаче в съоръжението се спуснал Димитров, а по-опитните му колеги го подсигурявали от повърхността. В край сметка уплашеното и мокро куче било извадено невредимо на повърхността.

Пожарникари извадиха кон от кладенец (СНИМКИ) 

Подобни статии

Top