Пожарникари тренираха гасене на пожар в цех за пластмаси край Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Пожарникари тренираха гасене на пожар в цех за пластмаси край Асеновград (СНИМКИ)

В тренировката участваха огнеборци от Асеовград, 02 РСПБЗн, 04 РСПБЗН и сектор СОД

Щабна тренировка на оперативен щаб на РДПБЗН Пловдив, която прерасна в пожаро-тактическо учение със сили и средства на РСПБЗН Асеновград, Втора РСПБЗН, Четвърта РСПБЗН и Сектор „Специализирани оперативни дейности“-Пловдив; Rescue Team Plovdiv , се проведе в обект за производство и рециклиране на полиетиленови изделия в гр. Асеновград- „Полигруп“ ООД.

В обекта бе разиграна симулация за гасене на пожар, възникнал в голямо количество суровина на открита площ. Поради голямата пожароопасност при горенето на този вид материали е необходимо съсредоточаване на доста сили и средства на мястото на пожара.

Основен момент при провеждането на занятието бе осигуряването на големи количества вода от близък водоизточник- река, чрез Модул за изпомпване с голям капацитет на Сектор „СОД“ Пловдив.

Служителите от направление ПГ и СД от областта се запознаха с особеностите на обекта, който се намира на територията на РСПБЗН Асеновград и имаха възможност да проверят неговите системи за защита от пожари и пожарогасене.

Подобни статии

Top