Пожарникари зарадваха децата на Пловдив с атрактивни демонстрации на Главната (СНИМКИ) - DC news

Пожарникари зарадваха децата на Пловдив с атрактивни демонстрации на Главната (СНИМКИ)

Малчуганите придобиха и полезни умения

Атрактивно започна Седмицата на пожарната в Пловдив днес. Десетки деца дойдоха на площад „Стефан Стамболов“ – пред общината, за да се докоснат до професията на пожарникарите.

Малчуганите научиха как да изгасят огън с пожарогасител, снимаха се с пожарникарската стълба, изпробваха каските на огнеборците и разговаряха с пожарникарите на площада.

На място бяха спасителен автомобил с водачи Петър Батаклиев и Емил Лазаров с автомеханична стълба – и двамата старши спасители в Сектор „СОД“. За първи път в инициативата се включи курсантът Ивайло Караджов.

Димитър Галчев, Борислав Стоянов, Тома Бикирски, Михаил Костов и Божил Тодоров цял ден отговаряха на въпросите на децата.

Беседи и инструкции даваха инспекторите от ДПК – Йорданка Колева и Борис Канагрохов. Организацията на събитието бе от началника на Първа РСПБЗН – главен инспектор Васил Димов.

Малчуганите се забавляваха и с чудесното представление на актьорите от Държавен куклен театър Пловдив, които разказаха на децата поучителната „Безопасна приказка“, в която най-малките разбраха как да победят госпожа Беда.

Подобни статии

Top