Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия на Младежки хълм - DC news

Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия на Младежки хълм

В района има силно задимяване

Три екипа огнеборци продължават да се борят с пожара на Младежки хълм. Както вече DCNEWS съобщи, горят сухи треви и храсти. Подстъпът за автомобили до хълма, обявен за резерват със статут на защитена територия обаче е само един, което затруднява придвижването на пожарните коли.

Водоноски на „Паркове и градини“ подпомагат водоснабдяването, осигурявайки допълнително вода за пожарните автомобили, с която да бъдат захранвани гасителните линии.,

„Изпратихме 12-тонна водоноска на тепето, която зарежда пожарните автомобили, готови сме да пратим и още“, каза шефът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Нов пожар в Пловдив! Пламнаха треви на Младежки хълм (СНИМКИ)

Горещината, бързото разпространение на огъня по ниските храсти и сухи треви и интензитета на обажданията от граждани, налагаше вземането на мигновени реакции, непрекъсната промяна в плановете и перфектна стиковка между служителите в Оперативен център и огнеборци от различни служби на пловдивската дирекция, които работеха на терен, съобщават от РДПБЗН.

В района има силно задимяване.

В гасенето се включиха и доброволци.

Припомняме, че тепетата в Пловдив са природна забележителност и са защитени от закона. В тях има редки растителни видове.

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Подобни статии

Top