Позитивната психология в образованието обсъждат в Пловдив

Ще бъдат представени и облачните технологии в тази област

Пловдив ще бъде домакин днес и утре на националната конференция „Позитивната психология и облачните технологии: нови хоризонти за образованието“. Конференцията ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ (ул. “Гладстон” 15).

Форумът предлага повече информация за две от най-прогресивните тенденции в образованието, които предлагат качествена промяна днес, в името на по-добрата реализация на младите хора в бъдеще.

Поканени са учители, директори, педагогически съветници, психолози, социални педагози и социални работници, образователни експерти, университетски преподаватели, студенти и докторанти, представители на Министерство на образованието и науката и други заинтересовани страни в сферата на образованието.

Община Пловдив, която се доказва като лидер в иновативните образователни решения за България, е съорганизатор на събитието, заедно с Педагогически факултет на Пловдивски университет и Център за творческо обучение.

Участие в конференцията ще вземат уважавани университетски преподаватели. Сред тях са проф. Румен Стаматов, който ще говори за позитивната психология и съвременното образование и доц. д-р Снежина Петрова от Нов български университет, която ще представи темата “Позитивната психология за позитивно образование отвъд различията“.

Преподавателката от Нов български университет и специалист по Монтесори педагогика и терапия Ренета Венева ще направи специално представяне на тема ““Монтесори педагогиката в светлината на позитивното образование“.

За това какво прави едно „облачно“ училище във Великобритания ще научим от техническия директор на „Бюли Конвент“ господин Рори Стийл. От румънския ни гост  Стефан Апътяну ще разберем повече за интегрирането на Google G Suite и облачни услуги в училищата отвъд Дунава.

Официалното откриване е в 13.00 часа. Конференцията ще открие проф. д-р Запрян Козлуджов, ректор на Пловдивския университет.

Подобни статии

Top